31 Aralık 2010 Cuma

Mutlu Yıllar Diliyorum



Hepinize mutlu, sağlıklı, huzur dolu bir yıl diliyorum. Yeni yıl sizlere şans, para, mutluluk, sevgi, huzur, çocuk isteyenlere çocuk :), iş isteyenlere iş, başarı... tüm dilekleriniz gerçekleşsin. Herşey gönlünüzce olsun.  2011  ile beraber ne diliyor ve istiyorsanız sizin olsun. Bizim yılımız olsun, bol paylaşımlı, boool blogger partili :) ve booool bilgili :) ...  SEVGİLERR

24 Aralık 2010 Cuma

Kot Şortumm -DIY-

Jean pantalondan şort yapımı; eskiyen ya da  giymekten sıkıldığımız pantalonları atmayız biz :)
Mutlaka bir işe yarar, benim sıkıldığım bir kotum vardı ben onu kesip ŞORT yaptım, paçalarını da atmamış buradaki kot çantayı yapmıştım.

İşte benim zımbalarla süslediğim kot şortum. Bu zımbaları amma kullandım yaa ama merak etmeyin bu sondu artık tükendiler :))

Küçük Şeyler' den Harika Bir Sergi İlanı

Özden abi, sizlere bu yazımda bahsetmiştim kendisinden. O harika minyatürler yapıyor. İşte bu sergi de minyatür severler için kaçırılmaz bir fırsat diye düşünüyorum.
Keşke bende İstanbul' da olsaydım da gelebilseydim bu müthiş sergiye :(
Özden abinin bu 2. sergisi. Sergi yarın başlayıp yılbaşı akşamına kadar devam edecek.İstanbul Beylikdüzü semtinde, BEYLICIUM AVM' de...
Size kolaylık olsun diye bir kroki de var;

18 Aralık 2010 Cumartesi

Fiyonk Kolye - DIY -

Zeto' nun blogunda görüp esinlendim bu kolyeyi yaparken :) yapımı çok basit. Penye kumaştan bir fiyonk yaptım ve zincirle birleştirdim :) işte böyle bişey oldu :)

Miki Mouse' li T-shirtim - DIY

Evde Miki Mouseli bir t-shirt vardı. Large beden :) baktım çok hoş. T-shirtin hem ön kısmında hemde arka kısmında baskısı var :) ben bunu değerlendirmeliyim dedim ve işte böle bişi yaptım :))

 İlk önce boğaz kısmını kestim ama kullandıkça esneme payını göze alarak çok fazla kesmedim, kollarını da biraz kestim çok uzundu,
yaptığım siyah penye yeleğimde kullanmıştım eski kemerimin zımbalarından, yine o zımbalardan ve birkaç çengel iğne kullanarak kollarını biraz yukarı doğru kaldırdım.
boyun kısmında da kullandım bu zımbalardan,

17 Aralık 2010 Cuma

İŞSİZ OLMAK DEMEK !!!

- İşsiz olmak, bir kere her şeyden önce  "Kontürüm bitti arayamadım, haber veremedim", "Aradığını gördüm ama kontürüm yok,dönemedim" cümlelerini çok sık kurmak, o kadar kurmak ki artık derinin kalınlaşması demek.

- İşsiz olmak, internet alışveriş sitelerine bakmak, istenilenleri ertelemek, hep ertelemek, sonra da vazgeçmek demek.

- İşsiz olmak, her ay ihtiyacın olan bir kıyafet ile makyaj malzemesi arasında seçim yapmak, alacağın kitapları hep üçten ikiye, ikiden bire, birden hiçe düşürmek demek.

- İşsiz olmak, "Of bu aralar işler çok yoğun" diye şikayet eden insanlara kafa göz dalmak istemek demek.

- İşsiz olmak, çevrenizdeki insanların, sizi gördükleri her yerde, konuyla ilgileri olsun olmasın, "Ee şimdi ne yapacaksın?" diye sorması ve bir bilgisi olsun olmasın size akıl vermesi demek.

- İşsiz olmak, kariyer.net, yenibiris.com gibi sitelere üye olup, abuk sabuk başvurular yapıp bazı dönemler her gün, cevap var mı diye kontrol etmek demek.

- İşsiz olmak, duyduğun her sınava, işine yarasın yaramasın atlama isteği duymak demek.

- İşsiz olmak, facebook sayfalarına, msn iletilerine, yani olur olmadık her yere @amsterdam, @NY gibi şeyler yazan dallama arkadaşlarından ışık hızıyla soğumak demek.

- İşsiz olmak, çalışan anneye inat bütün gün evde olmanın getirdiği vicdan azabıyla ya bir kap yemek yapma, ya temizlik yapma sorumluluğu duymak demek. 


- İşsiz olmak, dizi kolik olmak demek.

- İşsiz olmak, normalde asla ve asla izlemeyeceğiniz kadın programlarının müptelası olmak demek.

- İşsiz olmak dünyadan kendini soyutlamak demek.

- Ve nihayetinde cancağazım işsiz olmak, bütün gün pijamayla   (bakınız eşofman falan demiyorum, bildiğin pijama)   dolaşma eşiğinizin, işsiz kaldığınız süre ile orantılı olarak git gide düşmesi demektir!

Bu eşik yere değdiğinde durum acildir, size yazık, bu ülkeye lanettir! 


alıntıdır : Sophie'nin Dünyası 

16 Aralık 2010 Perşembe

Blog Önerisi

Sizlere çok hoş bir blog önermek istedim :))
Özden CEYHAN, bu blog minyatür blogu, baktığınızda sizlerinde beğeneceğine eminim. Üstelik beğendiğiniz minyatürler var ise yada isteğinize göre özel siparişler verebiliyorsunuz. Özden abi minyatürlerini sadece 11 aydır yapıyor ve hobi olarak başlamış, 11 ayda kendini o kadar geliştirmiş ki inanamadım. Hepsi çok fazla emek isteyen şeyler, harika tasarımlar...
Özden abi başarılarının devamını diliyorum...

Duyuruuu - SADECE OYUNCAK İSTİYORUM!!!

Evet yanlış duymadınız bu çağrı hepimizinde tanıdığı Atolye Kedi' den. Kendisi bir anasınıfı öğretmeni...
Yeni atandığı köy okulunda ki, minik öğrencilerinin sınıfta oynayacak oyuncakları olmadığını söyledi. Hepimizin geleceği olan bu çocukların tek ihtiyaçları sınıflarında oyun oynarken eğlenecekleri oyuncaklar.

İmkansızlıklarla savaşan bir öğretmenin ve aynı zamanda içimizden olan bu arkadaşımızın sesini duyup ona yardım etmek isteyenlerin yapacakları çok basit. Ya evinizde çocuklarınızın oynamadığı, sıkılıp bir köşeye attığı oyuncakları yada kendi ellerinizle yapıp, satın alacağınız her türlü oyuncağı Yıprak İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilerimizle, çocuklarımızla paylaşmak. Yeni yıla girdiklerinde onlarında yeni oyuncakları olsun, onlarda gülsün!

Onların öğretmenler gününde öğretmenlerine getirdikleri hediyelere göz atıp, Atölye kedinin yazısında okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Temin ettiğiniz oyuncakların yanına varsa boyama ve hikaye kitabıda eklerseniz, kütüphanelerinede katkıda bulunmuş olursunuz.

Kargolarınızı mutlaka PTT ile gönderiniz, çünkü Ptt ile görüşüp köye kadar kargoları haftanın 1 günü biriktirip getirmelerini rica ettik.Saolsunlar seve seve kabul ettiler. Diğer firmalarla gönderirseniz ulaşmayabilir çünkü köye kargo gelmiyor. 

Göndereceğiniz Adres:
Evren Yılmaz
Yıprak İlköğretim Okulu - Anasınıfı
Afyon/ Dinar

NOT: Yazıyı kopyalayıp, blogunuzda duyurarakta destek olabilirsiniz.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Yelek Yaptımm - DIY -

Bugün yine bir can sıkıntısı sonucu bu güzel şey çıktı ortaya :) hani bir aralar çok moda olan kot yelekler vardı, işte bende almıştım onlardan ama doğru dürüst giyme fırsatım olmamıştı. Neyse dolabımda onu gördüm ve nişanlımın t-shirt 'ini keserek kumaş, kot yeleğimi de kalıp olarak kullandım :D sonuç; acemice olsa da beğendiğim bir penye yelek :))
Yeleğimin üstündeki zımbalar ise çok kullanmaktan yıpranarak kopmuş eski bir deri kemerimin üstündeydi. Oradan söktüm yeleğime taktım :)) Bu aralar çok yaratıcıyım vesselam...


Benim nişanlım hiççç ama hiççççç fotoğraf çekmeyi sevmediği için bilgisayardaki oyunundan kalkıp yine çekemedi resmimi bende kendi kendime çektim işte böyle birşeyler.

10 Aralık 2010 Cuma

Makyaj Çantam


Kot çantam başlıklı yazımda bahsetmiştim eski kahverengi deri çantam :) İşte Burada onun kalan parçalarından da bir makyaj çantası çıkarttım :) Buda acemi işi :))

Kış aylarını sevmediğim ve şu ara çalışmadığım için evden dışarı hiç çıkmıyorum ve sürekli blog takip ediyor kendimce birşeyler yapıyorum. Benim biricikkkkk Nişanlım kafayı yediğimi düşünüyor :D ama ye-me-dim. Burayı, sizleri, paylaşmayı, paylaşımlarınızı seviyorum :)))

9 Aralık 2010 Perşembe

GD - Kot Çantamm

Ne yapsammm, ne yapsammmm ? Diye düşünürken bir geridönüşüm yapma fikrine kapıldım. Daha önce bir kot pantalonumu şorta çevirmiştim ve paçalarını atmamış, ben bunları nasılsa değerlendiririm demiştim. Evde otururken bir şimşek çaktı ve bu çantayı yapma fikri geldi aklıma, tamamen benim tasarımım, tasarım demeyelim de uydurmasyonum saha doğru heralde :)) Çok severek aldığım kahverengi deri çantamı son zamanlarda kullanamaz olmuştum çünkü arka kısmı sürtünmekten soyulmuştu, çok çirkin görünüyordu. Ben de çantamı ve kot parçalarını birleştirerek birşeyler yaptım. ( daha önce de söylemiştim, dikiş makinam olmadığı için elimde dikiyorum. Bu kez ellerim de parçalandı kotu elde dikmek çok zor. ) yaparken aşamalarını resimlemedim ama sonuç işte böyle birşey...

 bu da arka kısmı,

7 Aralık 2010 Salı

Zincirli T-shirt Süsleme - DIY-

Çok basit bir uygulama ile spor düz bir altele çok hoş bir görünüm katılmış :)
 Zincirlerin hemen üstüne fiyonk eklenmiş ve çok tatlı olmuş.






Veee en son hali süper...
Alıntıdır : Buradan

T-shirt Süsledimmm - DIY-



İşsizlikten çıldırmış durumda olduğumdan artık nette süslemeler, geri dönüşümler ne varsa araştırıyorum. Yine birgün bakarken bir arkadaşımızın bloggerinde DIY projesi gördüm ve kış günü olmasına rağmen bu yazlık  T-shirt 'ü süslemeye karar verdim. Ayrıca dikiş makinem olmamasına rağmen elimde uğraşarak bu projeyi gerçekleştirdim, Mutluyummm :)) sizinle de paylaşmak istedim :))

Blog Ahalisine Sonunda Bende Katıldım

Uzunnn süredir takip ettiğim bloggerler vardı, hep düşünüyordum bende bi blogger açayım diye ama sonra çok vaktimi alır, bağlanırım diye açmıyordum. Sonunda işsizlikten çıldırmış durumdayken dayanamadım ve bende aranıza katıldım ( tabi benide kabul ederseniz ). Burada o kadar çok ilham aldığım şeyler var ki inanamazsınız. Özellikle geri dönüşümleri, kıyafet süslemelerini görünce kendimden geçiyorum ve sağlam kıyafetlerimi kesip biçmeye başlıyorum. İşte ben böyle biriyim. Herkese selamlar :))